Köp kött direkt från oss!

Vi erbjuder hängmörat ekologiskt naturbeteskött för leverans. Köttet från Grellsbo Hereford är producerat helt enligt KRAVs ekologiska regelverk och är veterinärbesiktat. Rödlistade arter i hagarna som betas av våra djur bevaras och bidrar till biologisk mångfald och som är så viktig för pollinerande insekter. Dessutom lagras koldioxid, så kallad kolinlagring, i den orörda marken. Det foder som vi ger våra kor att äta under stallperioden dvs vinterhalvåret har vi själva odlat. Korna har där fri tillgång till grovfoder och äter och dricker när de vill i lösdriftsladugården. 

Vill du beställa kött av oss?  
Vi levererar i närområdet kring Uppsala inom en radie av 8-9 mil som längst ungefär en gång i månaden. Vid längre avstånd är vi tacksamma om det framgår vid beställningen, vi hör då av oss med besked om leverans är möjlig.

Kontakta oss via formuläret vid frågor, tack. Ring  Mats på 070 609 20 80 om du vill göra en beställning eller gå direkt till fliken Beställa >>

 

1/4-del
Består av vakuumförpackade och märkta styckningsdetaljer från hela djuret samt mald nötfärs i en större vakuumförpackning vilket man sedan lämpligen portionerar om och fryser in.
Fördelningen är ungefär 65 % mald färs.
Totalvikt cirka 50 kg.
Pris: 166 kr/kg

1/8-del
Vakuumförpackade och märkta styckningsdetaljer från hela djuret samt mald köttfärs även den är paketerad i vakuumförpackning.
Fördelningen är ungefär 65 % mald färs.
Totalvikt cirka 25 kg.
Pris: 176 kr/kg

Enbart nötfärs
Mald och vakuumförpackad i storpack.
Kan beställas i mån av tillgång, minimum 8 kg.
Pris: 146 kr/kg

Mald färs förpackad i 1-kilos förpackning.
Kan beställas i mån av tillgång.
Pris: 170 kr/kg

Hereford är en köttras. Det är uppskattat bland kockar för dess goda egenskaper vid tillagning. Vid smaktest har Hereford vunnit tävlingar för bästa smak.

Länk till Herefordföreningen
för mer information
om rasen >>

Vi samtransporterar i kylbil för obruten kylkedja. Köttlådorna kan efter överenskommelse oftast levereras till en avtalad plats eller adress. Vi levererar inom en radie av ca 8 mil runt Uppsala. Bor du längre bort är vi tacksamma om vi får den informationen vid beställningen för att kunna avgöra om leverans är möjlig eller inte.